Midterms

Det är den tiden på terminen: Midterms. Har två stora prov i veckan som kommer så sitter hela eftermiddagen på bibblan. Ska verkligen plugga hela helgen för känner mig inte alls redo. 60 tavlor ska jag kunna namn på plus konstnären och viktiga punkter om symbolerna som används. Och det är bara ett av två prov. Prov är ju inte min starka sida så jag hoppas jag kan hitta ett bra system över helgen för hur jag ska plugga. Har ni tips så säg till!
Personligt | | Kommentera |

Äntligen

För en vecka sedan var jag ju på intervju, och efter några timmar blev jag erbjuden jobbet. Idag fixade jag pappersarbeten (alltså återigen, så sjukt komplicerat här) och jag kan nu officielt säga att jag har ett jobb! Det är här på campus (vilket är anledningen till att jag får) och det är för skolan kommunikations avdelning. SÅ taggad, jag kommer få använda mig av vad jag lärt mig inom ett jobb och få betalt. Blir nog runt 12-15 timmar i veckan, med tanke på att jag fortfarande har mer än fulltid i skolan samtidigt.
 
Fick ett mail idag också från skolans fashion club, ska ju fota deras show men nu undrar dem om jag vill göra en poster till dem också. Fullt ös, men samtidigt så himla kul att folk frågar efter min hjälp.
 
Jag har sagt det förut men säger det igen, hårt arbete lönar sig tillslut!
Personligt | | Kommentera |

Tecken på att man är trött

Intervjuerna förra vecka har gick oväntat bra faktsikt. Min kompis Kellie har hjälp mig förbereda, hon pluggar ju doktors-nivå inom IOS-psychology, vilket bland annat handlar om tankarna med olika intervjuer. Hon gav massa bra tips om vad för frågor skulle kunna ställas och hur man svarar på dem.
 
Till exempel, om dem frågar efter en negativ sida så är det bästa att först säga nåt ärligt som inte förstör men ändå är en negativ sak, sen förklara mer specifikt och sen förklara action- vad gör man för att fixa det. Så om min negativa sida är att jag inte alltid är den som pratar mest så skulle jag säga: "One of my weaknesses is that I´m not always very talkative. While this could be a good thing in the sense that I don´t talk all the time just to talk and therefore I always mean what I say, it also makes it harder to really know me. I am now aware of this however, and this past year I´ve constantly pushed myself to talk more and more to people, espacially strangers, in order to overcome this". Alltså, man tar det negativa men vänder det till en utmaning man jobbar på. Hur bra liksom?
 
Iallafall. Min professor var med på en av intervjuerna, eller hon var en av dem som intervjuade mig, och sen senare under dagen kom hon fram till mig och gav mig en kram samtidigt som hon sa bra gjort! Så jag gissar på att jag gjorde bra ifrån mig :)  
 
Vad jag jobbar med just nu: framsida till en tidning. I Vis Com klassen ska vi desigan och göra varsin tidning, så kul!
 
Förövrigt lyckades jag sova igenom 10 samtal häromdagen- Telefonen hade högsta volymen och låg PÅ min säng. Jag hade bara sovit 2 timmar. Är man trött då eller trött?
Personligt | | Kommentera |
Upp